Pupillen
ESTO  F2   6e Klasse                                                               Wedstrijdverslagen >>>
Spelers: Guido Bentveld
Daan Bijl
Emiel Broersma
Daniel van Gulik
Mel Kwakkenbos
Jermaine Maquelin
Max Pinkse
Jan v.d. Schot
Ferran de Wit
 
   
Teamleiders: Erik Bentveld
Wouter-Jan Bos
   
Trainer: Ton Weerdenburg
Robin Groenendijk
   
Trainingen: maandag:  16.30 uur - 17.30 uur
woensdag: 16.30 uur - 17.30 uur
   

Sponsor

Schouten Trucking
Opperbedrijf P&E
- Brasem 5 - Bodegraven

 

 
Wedstrijdverslagen

 

Esto F2 wint ook laatste wedstrijd van het seizoen (2-5-2005)

Ook de laatste wedstrijd van het seizoen moest op een doordeweekse avond ingehaald worden. Op een warme maandagavond was Gouda de tegenstander en werd met frisse moed aan het duel begonnen. Het beste van het spel was voor Esto en dat resulteerde in een 1-0 voorsprong halverwege de eerste helft. Helaas wist Gouda snel iets terug te doen, wat voor een 1-1 ruststand zorgde. Na rust ging Esto er weer vol tegenaan; kampioen worden kon immers nog steeds. Na een mooi doelpunt wist Gouda toch weer tegen te scoren en was het voor de 2e keer gelijk. Maar gelukkig wist Max Esto naar een definitieve 3-2 te schieten. En nu maar afwachten of de tegenstanders punten hebben verspeeld. In ieder geval was het een mooi seizoen; bedankt voor die vele uren voetbalplezier

Emiel, Mel, Jermaine, Jan, Guido, Daniël, Ferran, Max en Daan

en natuurlijk ook voor jullie altijd enthousiaste en gedreven coaching

Eric en Wouter-Jan

 

terug naar boven

Esto F2 wint van aartsrivaal Nieuwkoop (27-4-2005)

Omdat de wedstrijd ingehaald moest worden, stond op de doordeweekse woensdag Esto F2 tegen aartsrivaal Nieuwkoop op het veld. Een beladen wedstrijd én omdat Nieuwkoop 3 punten boven Esto stond én omdat nog nooit van Nieuwkoop was gewonnen. De mannen gingen er vanaf het begin vol tegenaan. Ondanks dat Nieuwkoop af en toe wel gevaarlijk was, was het spel vooral voor Esto. De verdediging stond als een zeer solide huis; stuk voor stuk speelden elk van de verdedigers een puike partij. Het middenveld buffelde als nooit tevoren en liet bijna geen bal door, met Guido als absolute uitblinker. En de aanval deed waar een aanval voor bedoeld is; scoren en wel meer dan de tegenstander. Met Max en Daan als doelpuntenmakers stond het tot 5 minuten voor tijd 2-0. Helaas scoorde Nieuwkoop nog wel tegen en werden het nog spannende minuten, maar de rug bleef recht. Een meer dan verdiende overwinning, waardoor nog steeds een (kleine) kans op het kampioenschap bestaat.

 

terug naar boven

Esto F2 houdt nog klein beetje hoop op kampioenschap (23-4-2005)

 

Het worden nog 2 spannende weken in de 6e klasse. Aanstaande woensdag komt Nieuwkoop op bezoek welke bij een overwinning achter zich gelaten kan worden. Met enig geluk dat ONA nog punten morst zou de nummer 1 positie nog haalbaar kunnen zijn. Teneinde nog steeds deze kleine kans te hebben moest afgelopen zaterdag van Sportlust gewonnen worden, wat ook gebeurde. Deze wedstrijd kenmerkte zich tevens door een experiment: in de eerste helft stonden de verdedigers in de aanval en de aanvallers in de verdediging. In de tweede helft stond iedereen weer op zijn eigen vertrouwde positie. Na de wedstrijd kon de balans opgemaakt worden en wat bleek; de verdedigers hadden beter aangevallen dan de aanvallers. De eerste helft eindigde met 3-1, met 2 doelpunten van Jermaine en één van Mel. De tweede helft eindigde met 2-1 door doelpunten van Daan en Ferran. Einduitslag dus 5-2 en aan de heren coaches de taak om te beoordelen of dit een geslaagd experiment genoemd kan worden.

terug naar boven

Kampioenschap niet meer in eigen handen van Esto F2 (16-4-2005)

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd in een rij van 4 op het programma tegen de nummer 2 Ona. Bij een overwinning zou Esto Ona voorbijgaan en zelf de nummer een positie in handen krijgen. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Esto de eerste helft de sterkste was en Ona de tweede helft. Na een mooie aanval kon Max halverwege de eerste helft de 1-0 op de borden laten zetten. Helaas, in de laatste minuut kreeg Ona een vrije trap die snoeihard het doel in ging; 1-1. In de tweede helft kon Esto moeilijk onder de druk van Ona uit komen; aan de andere kant wist Ona gelukkig ook niet meer te scoren, waardoor de wedstrijd onbeslist eindigde. Toch een knappe prestatie tegen een tegenstander die stuk voor stuk een kop groter waren. Het is helaas nu echter afwachten wat Ona en Nieuwkoop in de komende weken doen. Pas als ze allebei genoeg punten laten liggen zou er nog een kampioenschap in kunnen zitten. Duimen maar!

terug naar boven

Esto F2 hervindt aansluiting bij de top (9-4-2005)

Wederom een uitwedstrijd voor Esto F2, nu tegen Gouda. Een sterke tegenstander die al eerder van de huidige nummer 2 ONA had gewonnen, dus het was oppassen geblazen. En blazen deed het ook op het veld; een harde venijnige wind blies over het veld welke Esto F2 de eerste helft tegen had. Met als gevolg dat Esto bijna niet op de helft van Gouda kwam. Daarentegen waren er ook nauwelijks kansen voor Gouda zodat het bij rust nog 0-0 stond. In de tweede helft had Esto de wind in de rug, waardoor er veel aanvallender werd gespeeld. Na door het oog van de naald gekropen te zijn in het begin van de 2e helft, schoot Max met een mooi schot halverwege de 1-0 in de touwen. Maar zoals gewoonlijk stond de verdediging weer als een huis met uitblinker Jermaine als rots in de branding, waardoor een belangrijke overwinning uit het vuur werd gesleept. Mede zo belangrijk omdat ONA vorige week koploper Nieuwkoop verslagen had. Het worden nog spannende weken!!

terug naar boven

Esto F2 herstelt van serie nederlagen (2-4-2005)

Het was afgelopen zaterdag de derde keer op rij dat Esto F2 een uitwedstrijd moest spelen; deze keer tegen Kamerik F1. Waar vorige week al veel beter gespeeld werd, trok deze trend zich tegen Kamerik door en dan vooral in de eerste helft. Onder prachtige omstandigheden werd door iedereen goed de positie gehouden en was het merendeel van het balbezit voor Esto. Met een droge knal zorgde Daniël halverwege de eerste helft voor de verdiende voorsprong. Nadat Jan met een hard schot de paal had geraakt, was het even daarna toch raak voor Esto door een doelpunt van Max: ruststand 2-0. Na rust kreeg Esto het moeilijk en was het al snel 2-1. Tot 5 minuten voor het einde bleef dit zo totdat Daan de zekere 3-1 voorsprong binnenschoot. Dat Kamerik in de laatste minuut nog 3-2 scoorde mocht de pret niet drukken; er was weer gewonnen. En nu maar hopen op een gunstige uitslag van de wedstrijd tussen de huidige nummers 1 en 2 (Nieuwkoop en ONA).

terug naar boven

Tweede nederlaag op rij voor Esto F2 (26-2-2005)

Met de eerste nederlaag nog in de benen tegen angstgegner Nieuwkoop, moest Esto afgelopen zaterdag tegen de andere serieuze titelkandidaat: ONA F1. Dit keer liet Esto zich echter van zijn goede kant zien; er werd hard gewerkt en goed voetbal op de mat gelegd. Door een onfortuinlijk moment kwam Esto volkomen onverwacht en tegen de verhouding in 1-0 achter te staan. ONA werd nog meer de duimschroeven aangedraaid en kans na kans werd er gecreëerd, maar helaas stond de (goede) keeper steeds op de goede plaats of ging de bal net over of naast. Zo bleef het tot vlak voor het einde steeds maar 1-0. En dan gelden de wetten van het voetbal; waar de beste partij continu aan het drukken is, valt het doelpunt aan de andere kant. Ook hier was dat dus het geval en in plaats van een ruime overwinning, verloor Esto met 2-0. Maar in ieder geval is er goed gevoetbald en dat was weer goed om te zien. Pech!

terug naar boven

Esto F2 loopt tegen eerste nederlaag op (19-3-2005)

Afgelopen zaterdag moest de F2 uit tegen Nieuwkoop, een tegenstander die ze ondertussen goed kennen. Tot nu toe waren beide teams in de onderlinge duels erg aan elkaar gewaagd, maar zaterdag was het helaas anders. Esto speelde niet goed en kwam er daardoor niet aan te pas. Het leek wel of de lange winterstop voor slappe benen had gezorgd, want de mannen waren niet vooruit te branden en het overspelen ging ook niet erg goed. Ondanks dat Max nog een 1-0 achterstand wist goed te maken tot 1-1, verloor Esto de wedstrijd met 3-1. Esto heeft nog alle kansen om er een mooie competitie van te maken, maar dan moet er wel beter gespeeld gaan worden.

terug naar boven

Ook tweede competitiewedstrijd door Esto F2 gewonnen (19-2-2005)

Met twee vervangers (Jari en Jordi uit de F3) in de gelederen omdat Max, Emiel en Daniël er niet waren, vertrokken we uiterst vroeg naar Sportlust in Woerden. Terwijl in Bodegraven de winterse buien in hoog tempo vielen, bleef het de hele wedstrijd in Woerden droog. Al snel bleek dat Esto deze wedstrijd zou moeten kunnen winnen, dit terwijl de tegenstanders toch stuk voor stuk een kop groter waren. Door twee eigen doelpunten, twee doelpunten van Mel en één van Daan, Ferran en vervanger Jari werden er door Esto dan ook 7 doelpunten in het net gelegd. En dit alles met Jari en Jordi in het team die prima vervangers bleken te zijn. Dat Sportlust er ook nog twee wist te scoren mocht de pret niet drukken. Onder vrolijk en uitbundig gezang onder de douche, werd deze mooie 7-2 overwinning met veel plezier gevierd. De eerste plek is weer stevig in handen; het lijkt wederom een mooi seizoen te worden. Jari en Jordi: bedankt!

terug naar boven

Esto F2 start nieuwe competitie voortvarend (29-1-2005)

Een klasse hoger dan in de eerste seizoenshelft, trapte Esto F2 afgelopen zaterdag af voor de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie tegen Kamerik F1. Op een licht bevroren veld werd de tegenstander onbevangen tegemoet getreden. Het was zo’n wedstrijd waarin alles goed gaat; de bal ging lekker snel van man tot man, het spel werd goed breed gehouden, er werd lekker overgespeeld en last but not least de tegenstander werd continu onder druk gezet. Toch duurde het nog een tijdje voordat het eerste doelpunt werd gescoord, door Ferran. Niet veel later gevolgd door weer een doelpunt van Ferran waardoor met 2-0 werd gerust. Koud in het veld stond het al 3-0, wéér een doelpunt van Ferran die later nog een doelpunt zou maken. Man of the match dus die Ferran, met 4 doelpunten. Door doelpunten van Max (2x), Guido en Jermaine en het uitstekend dicht houden achterin, stond er uiteindelijk 8-0 als einduitslag op de borden. Een lekkere start van het nieuwe seizoen dus en leuk om naar te kijken.

terug naar boven

Herfstkampioenschap glipt Esto F2 door de vingers (11-12-2004) 

De laatste wedstrijd van het seizoen moest Esto F2 tegen VEP, één van de twee mede-koplopers. Zowel Esto als VEP moesten winnen om herfstkampioen te worden, zoniet dan zou Nieuwkoop er bij winst met de buit vandoor gaan. En dat Nieuwkoop zou winnen leek wel vast te staan tegen één van de ondersten.  In een spannende wedstrijd deed Esto er zonder de zieke Daan van alles aan. Al redelijk snel scoorde Max 1-0, wat tot ver in de tweede het enige doelpunt bleef, maar wel met de nodige kunst- en vliegwerk. Uiteindelijk sloeg helaas toch het noodlot toe; 1-1, wat tevens de eindstand was. En nu maar wachten op de uitslagen op de andere velden. Helaas pindakaas gebeurde het meest vervelende; Nieuwkoop won. Na bijna het hele seizoen bovenaan gestaan te hebben, ging in de allerlaatste wedstrijd het herfst-kampioenschap aan de neus van Esto F2 voorbij. Maar niet getreurd, waarachtig een prachtige prestatie is het geweest om zolang in deze zware competitie zo goed te presteren. Chappo en petje af jongens. Vanaf januari gaan we er weer voor; vol goede moed.

terug naar boven

Esto F2 morst dure punten (4-12-2004)

Zo vlak voor het einde van de competitie leek zaterdag het herfstkampioenschap aan de neus van Esto F2 voorbij te gaan. Met de wetenschap dat de thuiswedstrijd tegen Kickers ’69 met grote cijfers was gewonnen, werd gemakzuchtig aan de wedstrijd begonnen. Helaas is dat één van de makkes van dit team; wat al vaker dit seizoen is gebleken. Geen vuist kon gemaakt worden terwijl de tegenstander lekker voetbalde en met rust een 2-0 voorsprong op zak had. Werk aan de winkel in de rust dus voor de heren coaches. Gelukkig kwam een veel scherper Esto in de tweede helft het veld op. Door doelpunten van Max en Guido werd daardoor een 2-2 gelijkspel uit het vuur gesleept, met zelfs uitzicht op een overwinning. Maar zover kwam het niet en staat Esto nu gezamenlijk aan kop met VEP en Nieuwkoop. Gelukkig hebben wij een veel beter doelsaldo, waardoor het kampioenschap nog steeds haalbaar is. Maar dan moet volgende week in de topper (thuis) tegen VEP gewonnen worden. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden, waarbij het heel mooi zou zijn als er veel publiek achter het team komt staan. Dus bij deze de oproep aan allen om in zo groot mogelijke getale te komen.

terug naar boven

Esto F2 blijft winnen (27-11-2004)

Na een week rust, omdat het de vorige week afgelast was, moest Esto F2 afgelopen zaterdag op bezoek bij hekkensluiter Alphia F1. Het lag dan ook voor de hand, dat wederom gewonnen zou kunnen worden. En dat gebeurde ook; 7-0 werd het voor Esto. Opvallend was dat beide verdedigers Jan en Mel een doelpunt scoorden, naast het vasthouden van de 0. De overige doelpunten werden gescoord door Ferran (2x) en door Max (3x). Gefeliciteerd maar weer jongens, maar vanaf nu weer aardig zijn voor elkaar. Zo was het niet leuk!

terug naar boven

Prima wedstrijd van Esto F2 (13-11-2004)

Esto F2 moest zaterdag tegen Zevenhoven, één van de concurrenten voor de kampioenstitel. De coaches Eric en Wouter-Jan hadden vooraf echter haarscherpe instructies gegeven, waardoor de kansen van Zevenhoven bij voorbaat al verkeken waren. Met een overrompelend offensief, stond na 30 seconden de 1-0 al op de borden door Max en niet snel daarna was het al 2-0, weer door Max. Met een verdediging die solide alle ballen netjes van de tegenstander afpakte, het middenveld die keer op keer de bal veroverde en een aanval die constant de druk op het doel van de tegenstander zette, kon het zaterdag gewoon niet stuk. Daarnaast werd er zeer goed overgespeeld; het was een genot voor het oog Esto F2 om te zien voetballen.

Door doelpunten van Guido en Daniël stond het bij rust 4-0. Na rust was er een korte periode van verslapping, waardoor Zevenhoven tot 4-2 terug kon komen, maar toen vond Esto het wel weer genoeg. Het initiatief werd weer naar zich toe getrokken, waardoor Guido nog twee doelpunten kon maken (een hattrick) en een 6-2 eindstand werd behaald. Niet alleen een mooie uitslag, ook goed verzorgd voetbal. Top gespeeld mannen!

terug naar boven

Buur-vereniging Zwammerdam door Esto F2 verslagen (6-11-2004)

Afgelopen zaterdag moest Esto F2 uit tegen Zwammerdam F1, een club uit de onderste regionen. Als het vizier op scherp zou staan, zou dit op papier tot een ruime overwinning moeten leiden. Vol goede moed werd begonnen en in een mum van tijd stond het inderdaad 2-0 voor Esto door een doelpunt van Max en een eigen doelpunt. Echter, terwijl de verdediging haar werk deed, stokte  vanaf dat moment de aanvalsmachine, waardoor er voor rust niet meer gescoord werd. Na rust werd het zelfs 2-1, met goede mogelijkheden voor Zwammerdam op 2-2. Maar gelukkig stond Emiel zijn mannetje, waardoor hij met een aantal goede reddingen het doel verder wist schoon te houden. In de slotfase werd het tempo even opgeschroefd, waardoor het uiteindelijk toch nog 5-1 werd. Uiteindelijk toch nog een mooie uitslag; nu maar afwachten wat de twee andere titelkandidaten er in hun onderlinge strijd het er vanaf hebben gebracht.

terug naar boven

Esto F2 behaalt moeizame overwinning (30-10-2004)

Op een mistig veld begon Esto F2 afgelopen zaterdag vol goede moed tegen ARC F6. Al snel werd de tegenstander op de eigen helft teruggedrongen, wat tot een aantal kansen leidde. Het was wachten op het eerste doelpunt, wat dan ook na een tiental minuten viel; 1-0 door Daan. Tot op dat moment had keeper Emiel werkelijk nog niet één keer de bal aangeraakt. Maar bij de eerste de beste keer dat ARC wel in zijn buurt kwam, was het meteen raak (1-1). Daarna ging het precies op dezelfde manier: Esto viel aan en scoorde een doelpunt (2-1), ARC kwam één keer op de helft van Esto en het was meteen weer raak. Bij rust was het daardoor 2-2.

Na de rust ging de wedstrijd veel gelijker op en moest Esto alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Gelukkig werd onder andere door het bezielende spel van Mel (één van de twee mannen van de wedstrijd) verdere tegendoelpunten voorkomen, maar het was wel kantje boord. Omdat aan de andere kant Daan (de andere man van de wedstrijd) zijn derde doelpunt er in schoot en Max in de laatste minuut de verlossende 4-2 scoorde, was Esto F2 weer een nuttige overwinning rijker.

terug naar boven

Esto F2 speelt puike partij (16-10-2004)

Het kan verkeren. Terwijl vorige week het hele team naar voren geschreeuwd moest worden, werden afgelopen zaterdag de mouwen vanaf de eerste seconde opgestroopt. Iedereen zat lekker fel op de bal terwijl er ook nog eens goed verzorgd voetbal werd gespeeld, waarbij de bal steeds prima werd rondgespeeld. Eigenlijk kwam Alkmania er niet aan te pas, het team van Esto stond als een huis. De verdediging zat volledig op slot en het middenveld en de aanval sloot goed op elkaar aan. En dat tegen een tegenstander die eveneens bovenin meedraait. De eerste helft eindigde ‘slechts’ met 1-0 door een mooie lob van Max. In de tweede helft golfde de ene na de andere aanval over Alkmania heen, terwijl Jan en Mel elke aanval van Alkmania al stopten voordat ie überhaupt begonnen was. Emiel had hierdoor als keeper weinig te doen, maar wat hij te doen kreeg deed hij uitstekend. Door een slim doelpunt van Guido en vlak er achter aan nog een van Max, stond het al snel 3-0. Door een onvervalste hattrick van Bas werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 6-0. Een mooie, klinkende overwinning voor Esto F2, waardoor de eerste plaats zeer nadrukkelijk begint te lonken.  

terug naar boven

Esto F2 knokt zich terug naar gelijkspel (9-10-2004)

Afgelopen zaterdag moest Esto F2 naar Nieuwkoop, alwaar de strijd moest worden aangegaan met één van de zwaarste tegenstanders uit de competitie. Helaas moesten we de bezielende leiding van beide coaches Eric en Wouter-Jan missen en was Jim als stand-in coach gevraagd. Het zal altijd de vraag blijven of het team hierdoor meer, minder of gelijk door geïnspireerd was. In ieder geval werd de wedstrijd vol overgave begonnen. Het spel ging de hele eerste helft gelijk op maar eindigde doelpuntloos. In de tweede helft leek de limonade niet geholpen te hebben; Nieuwkoop liep uit tot 2-0. Op het moment dat er nog maar 5 minuten te spelen waren leek het er niet op dat Esto er nog maar iets aan kon doen, maar schijn bedriegt. In een turbulente laatste 5 minuten knokte Esto zich door doelpunten van Daan en Max naar een 2-2. Al met al een mooi resultaat in een uitwedstrijd tegen een sterke tegenstander.

terug naar boven

Esto F2 verstevigt positie bovenin de ranglijst (2-10-2004)

In de 2e thuiswedstrijd van het seizoen moest Esto F2 een streekderby spelen tegen Rohda F2. Onder prima omstandigheden werd de aftrap genomen door Rohda, en al snel nam Esto het initiatief. Binnen een paar minuten was het Jan die een corner binnentikte en de 1-0 op het scorebord bracht. Deze voorsprong duurde helaas niet al te lang, want langzaam maar zeker kreeg de tegenstander wat meer vrijheid van Esto wat twee tegendoelpunten tot gevolg had. Gelukkig wist Daan de stand nog voor rust gelijk te trekken op 2-2. Na de pauze, waarin Eric even de puntjes op de i had gezet, kwam Rohda er niet meer aan te pas. De verdediging stond onder leiding van Jan en Mel als een huis en menigmaal werd van achteruit de aanval van mooie passen voorzien. In no-time stond het hierdoor 5-2 voor Esto door doelpunten van Daniël, Max en Ferran. Vlak voor tijd werd het zelfs 6-2 door Daan en schoot Mel met een mooi afstandschot de bal ook nog eens op de lat. Al met al weer een leuke wedstrijd en een goede overwinning waardoor de F2 nog steeds zeer goed meedoet bovenin de ranglijst.

terug naar boven

Esto F2 boekt uitoverwinning op Woerden F3 (25-9-2004)

Ondanks enkele dagen met regen ging het toch gebeuren! Op een zeer vroeg tijdstip (7.45 uur) werd er verzameld bij Esto. Alleen vaste verslaggever vader Paul (weekendje weg) en leider Wouter Jan (alleen een SMS-bericht van ergens vroeg in de ochtend vanuit O.B aan een van z’n maatjes was aanwezig, tekst bij insiders bekend!) waren afwezig. Zonder hen vertrokken we naar het prachtige nieuwe complex van Woerden. Na de technische en tactische instructies van leider Eric werd er gestart aan de wedstrijd. Laatste man Jan hield het achterin prima dicht, keeper Emiel kreeg in de eerste helft alleen bezoek van z’n moeder, de bal kwam er niet. Doelpunten maken ging bij Esto nog wat moeilijk, de keeper van Woerden stond vele malen in de weg maar toch wisten Ferran, Guido en Daan in de eerste helft te scoren, rust 0-3 voor F2. Na rust stond het nog voor alle ouders weer terug bij het veld waren 0-6 en was de ad interim hulpcoach al door de scheidrechter bedankt voor de moeite om F2 langs (of in?) het veld te coachen. Mel 2x, Guido, Daan, Ferran en Max wisten in de tweede helft nog eens te scoren onder andere door het prima voorbereidende werk van Jermaine, Daniel. Een prima 0-9 overwinning was het eindresultaat Volgende week speelt F2 z’n tweede thuiswedstrijd van het seizoen, om 8.45 uur thuis tegen Alphense Boys, komt allen kijken naar de mannen van Eric en naar we weer hopen Wouter Jan!

terug naar boven

Scheidsrechter ontneemt Esto F2 de overwinning (11-9-2004)

Tegen VEP uit Woerden werd het afgelopen zaterdag een niet al te beste wedstrijd, maar wel één die zeer spannend was. Esto nam al in de 2e minuut een 1-0 voorsprong uit een rechtstreekse vrije trap door Ferran. Hiermee hebben we het meteen over de beste man van het veld; hij buffelde dat het een lust was en nam later in de wedstrijd nog een doelpunt voor zijn rekening. Na de vroege voorsprong kreeg Esto nog net niet alle hoeken, maar toch wel veel, van het veld te zien, wat een 3-1 achterstand bij rust betekende. Waar het vooral in de 1e helft ontbrak was inzet en vechtlust. Maar blijkbaar had Eric een donderspeech gehouden in de pauze, want in de 2e helft kwam VEP er niet meer aan te pas. Verbeten joeg Esto achter elke bal aan, onder luide aanmoedigingen van het publiek. Een eigen doelpunt van VEP betekende al snel 3-2, maar snel daarna was het al weer 4-2. Maar de moed werd niet opgegeven, door 2 doelpunten van Daan en nog één van uitblinker Ferran werd het in de allerlaatste minuut 5-4 voor Esto. De scheidsrechter had meteen moeten affluiten, maar liet net zo lang doorspelen totdat het 5-5 werd, waarna hij wel meteen affloot. Erg flauw!! Maar toch, de jongens hebben laten zien dat de mouwen echt wel opgestroopt kunnen worden. Alleen de volgende keer vanaf het begin, dan hoeven we voor niemand bang te zijn.

terug naar boven

Esto F2 start competitie voortvarend met ruime overwinning (4-9-2004)

Onder ideale omstandigheden startte Esto F2 afgelopen zaterdag het seizoen met een thuiswedstrijd tegen de Kickers F3. Een stralende zon aan een strakblauwe hemel en het veld nog vochtig van de ochtenddauw zorgde voor een prachtige voetbalochtend. Het werd dan ook voor de vele toeschouwers een leuke wedstrijd om te zien. De mannen van Esto F2 hadden er zin in; binnen 5 minuten stond er al 2-0 op de borden en leek de overwinning al ’in-the-pocket’. Heel even liep het daarna wat minder, waardoor Kickers F3 wat meer in de aanval konden komen. Maar de verdediging stond goed en hield stand zodat een tegendoelpunt uit bleef. Al snel ging de doelpuntmachine van Esto F2 weer lopen en kwamen de Kickers er niet meer aan te pas, waardoor het met de rust 7-0 stond. In de tweede helft nam Esto F2 wat gas terug waardoor de Kickers zowaar nog twee keer tegen konden scoren. Maar omdat wij ook nog 3 keer een doelpunt maakten werd de einduitslag 10-2. Het lijkt wel goed te zitten met de F2 dit seizoen.

terug naar boven

Esto F2 opent voetbalseizoen met 2e plek tijdens het Zwaluwentoernooi (28-8-2004)

Afgelopen zaterdag stond Esto F2 voor het eerst van het seizoen op het veld, tijdens het Zwaluwentoernooi. In de stralende zon, niet geweten dat deze nog bestond, konden de toeschouwers met een kopje koffie in de hand vanaf het terras alle wedstrijden gade slaan. Met een nieuwe groep spelers die voor een deel nog aan elkaar moesten wennen, konden de toeschouwers van 4 wedstrijden van hun geliefde F2 genieten. Het werd al met al een verdienstelijk toernooi voor Esto F2; 3 van de 4 wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen (3-1, 3-0, 4-0). Helaas werd de laatste wedstrijd nipt verloren (0-1), waardoor de toernooi-overwinning net aan hun neus voorbij ging. Maar deze eerste test geeft alle vertrouwen voor de komende competitie. We hebben zin in het nieuwe seizoen!!!

  terug naar boven